Holmøy Maritime logo

Eydàlvur har jobbet som bas hos oss siden 2009, først om bord på gamle Langøy og de senere år om bord på Holmøy, i fjor ble han pensjonist som 70- åring.

Siden 2018 har han bygget på en modell av tråleren F/T Holmøy, båtmodellen han bygger er 2 meter lang og 48 cm bred (målestokk 1:33). Vi har fått fulgt med på byggeprosessen hans gjennom bilder, under kan dere se hvor langt han er kommet til nå. Han har laget messa innvending, fått montert posten hvor det gjenstår litt pussing og maling.

Eydàlvur har vært en engasjert ansatt med stor interesse for båter, og han har flere båt-modeller bak seg. Antall modeller han har bygd tidligere har han ikke tall på, det tar lang tid å bygge og han er nøye for at alle detaljer skal komme med. Ingenting er overlatt til tilfeldigheter, alle vinduene er skjært ut for hånd og glassfelt. Målet med modellen av Holmøy er at alle vinsjene skal kunne kjøre og det skal være lyssetting om bord, messa skal innredes med bord og stoler i samme farger som originalen, det samme gjelder styrhuset. For å bygge en slik modell må man være nøyaktig og svært tålmodig, dette er et stort prosjekt med mange detaljer som vi gleder oss til å følge med på videre!

Min interesse for båtbygging startet fra jeg klarte å holde en kniv i hånden rundt om 6-års alderen

Eydàlvur Niclasen

Informasjon om tråleren Holmøy

Holmøy ble bygget ved verftet Freire Shipyard i Spania og ble overlevert 22.mars 2016. Tråleren har Rolls-Royce design type NVC-370, den er utstyrt med B33;45L9- motor med HSG (Hybrid Shaft Generator) system. Fabrikken består av tre maskiner med en produksjonskapasitet på 90 tonn i døgnet, frysekapasiteten om bord er på 1,400 m³.

Grillfest og beredskapsøvelse