Holmøy Maritime logo

Lakseslakteriet vårt er i ferd med å ta form, og vi er glade for å annonsere ankomsten av de to første sløyemaskinene av typen «Baader 144». Disse maskinene markerer et viktig skritt mot realiseringen av vår visjon om å levere førsteklasses laks ut til markedet!

 

Informasjon om maskinene

 

De to sløyemaskinene som nylig ankom vårt slakteri er av den anerkjente typen «Baader 144». Hver maskin, med en transportramme, veier imponerende 2 990 kilo per stykk. Prislappen for hver maskin ligger på rundt 10 millioner kroner, dette understreker kvaliteten og hvilken avansert teknologi som er integrert i disse enhetene.

I fase 1 av vår utvikling har vi investert i fire slike sløyemaskiner og har også satt av plass til en fremtidig femte maskin i fase 2. Dette gjør oss godt rustet til å møte et økende behov for laks i markedet.

En av de mest imponerende egenskapene ved disse maskinene er hastigheten, som kan nå opptil 25 fisk per minutt. Det er også et integrert kamera og inspeksjonssystem som gir nøyaktige bilder av fisken, og kvalitetsdata samles i sanntid. Denne informasjonen brukes til å tilpasse arbeidsflyten og fordele fisken basert på kvalitet og størrelse. Det gir både systemet og operatørene sanntidsinformasjon, og det brukes strekkoder for å spore hver fisk gjennom hele prosessen. Dette vil sikre en høy standard av kvalitet og effektivitet i vårt lakseslakteri.

Vi vil gjerne gi honnør til Marcus Bjørkmo hos SE for hans stødige truck-kjøring under leveringen av disse verdifulle maskinene.

 

Trygge jobber og et godt arbeidsmiljø

 

Å jobbe i vårt lakseslakteri betyr å være en del av et dedikert team som jobber for å levere kvalitet i alle ledd. Vi legger stor vekt på å skape et arbeidsmiljø preget av åpenhet og samarbeid, der alle ansatte skal kunne trives og utvikle seg.

I tillegg til trygge jobber og konkurransedyktige betingelser, har vi også fokusert på trivsel. Vår romslige kantine gir deg muligheten til å nyte velsmakende måltider sammen med kollegaer. Store glassflater i bygningen gir mye naturlig lys, og terrassen er et flott sted å slappe av og ta en pause mens du nyter den friske luften. Vi er opptatt av å skape et miljø der våre ansatte kan trives.

 

Byggeprosessen

 

Byggeprosessen for vårt innovative lakseslakteri har gått som planlagt, og vi nærmer oss ferdigstillelsen. Vi har hatt en imponerende reise så langt, der visjonen om å levere førsteklasses laks til markedet nå blir en realitet. Byggeprosessen har hele veien vært preget av dedikasjon og hardt arbeid.

Vårt slakteri tar form både innvendig og utvendig. De mange rommene og fasilitetene som kreves for å kunne drive et moderne lakseslakteri begynner å bli tydelige. Med en mengde vinduer og glassflater får våre ansatte en fantastisk utsikt over den vakre naturen som omgir oss, og en romslig terrasse gir mulighet for pauser utendørs.

Vi ser med spenning frem til første kvartal 2024, når vi vil kunne slakte vår første laks her på vårt toppmoderne anlegg. Dette representerer begynnelsen på en ny æra for vårt konsern og vår innsats for å levere førsteklasses laks fra Holmen og ut til verden.

Grillfest og beredskapsøvelse