Holmøy Maritime logo

Ny betongflåte fra Endûr Sjøsterk på vei!

Vi er glade for å kunngjøre ankomsten av vår første betongflåte, bygget hos Endûr Sjøsterk i Bergen. Dette er et spennende skritt fremover for vår havbruksvirksomhet, og vi ser frem med stor iver til å ta den i bruk ved våre lokaliteter.

Den nye flåten har en fôrkapasitet på hele 500 tonn og en ensilasjekapasitet på 80 tonn. Enda mer imponerende er dens allsidighet, med forberedelser for å kunne benytte slamoppsamling og liftup dødfisksystem, noe som vil styrke effektiviteten og forbedre vår miljøpåvirkning.

 

 

Fôringsanlegget om bord er levert av Akva Group ASA, et selskap kjent for sin pålitelighet og innovasjon innen akvakulturteknologi. Med en imponerende lengde på 34 meter og bredde på 17 meter, gir flåten oss både romslighet og stabilitet som er avgjørende for våre operasjoner.

For øyeblikket er flåten under slep fra verftet til lokaliteten vår på Holand i Sortland kommune. Et bilde tatt fra Folda i Trøndelag, som vi har et bilde av her. Vi forventer at flåten vil være på plass ved lokaliteten vår torsdag den 25. april, denne betongflåten representerer en betydelig investering og vi gleder oss til å ta den i bruk.

 

Grillfest og beredskapsøvelse