Holmøy Maritime logo

Sommervikarene holder hjulene i gang

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 35 ansatte fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen og tilvekstsenteret er lokalisert i Holmen Industriområde, Sortland. Når våre faste ansatte avvikler sommerferie er det sommervikarene som holder hjulene i gang. I år har vi totalt hatt 20 ungdommer hos oss. Vi syns det er flott å kunne tilby ungdom sommerjobb og vi håper at noen av de som har vært hos oss ser havbruksnæringen som sin fremtidige arbeidsplass.

Vi har snakket med to av våre sommervikarer.

Dina Pettersen og Ola Johannes Holmøy på tur til anlegget i Sigerfjord.

 

Dina Pettersen

Alder                                  15 år

Bor                                     Strand (Sortland kommune)

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos oss? 

Jeg så annonsen på Facebook om at dere søkte sommervikarer. Jeg bor på Strand (Sortland kommune) og ser båtene gå til og fra anleggene og tenkte at det hadde vært spennende å jobbe der en får være ute på havet. Så jeg søkte og fikk heldigvis sommerjobb. 

Hva består en vanlig arbeidsdag av? 

Jeg gjør mye forskjellig, men det meste handler om at laksen skal ha det bra. 

Trives du med arbeidsoppgavene? 

Jeg stortrives der jeg får være ute på havet, et variert arbeid, der ingen dager er lik. Så lærer jeg veldig mye sammen med veldig hyggelige kollegaer. 

Har sommerjobben gjort at du vurderer å utdanne deg innenfor havbruk? 

Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe med laks. 

 

Ola Johannes Holmøy

Alder                                  17 år

Bor                                     Sortland

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos oss? 

Dette er tredje sommeren jeg har sommerjobb i Eidsfjord Sjøfarm og jeg trives så godt med arbeidsoppgavene at det var dette jeg ville jobbe med.  

Hva består en vanlig arbeidsdag av? 

Det er mange ulike ting som må gjøres for at fisken skal ha det bra. Jeg tar prøver, passer på at fôringsanlegget er i orden i tillegg til mye annet. I og med at jeg har båtførerprøven blir det en del oppgaver der båt også er nødvendig for å få gjort jobben. 

Trives du med arbeidsoppgavene? 

Jeg trives ute på havet, ingen dager er lik med mange forskjellige ulike oppgaver. Så er det lett å trives når en har gode kollegaer.

Har sommerjobben gjort at du vurderer å utdanne deg innenfor havbruk? 

Jeg har gått førsteåret på akvakultur på Kleiva, og skal begynne på andreåret, så jeg har allerede bestemt meg. 

 

Ola Johannes og Dina sjekker at utfôringen til laksen er i orden.

 

Ola Johannes på jobb på lokaliteten Innerbrokløysa (Sortland kommune)

 

Se film fra der Ola Johannes og Dina jobber: 

 

 

Hils på Sansanee som jobber hos oss