Holmøy Maritime logo

I slutten av februar inntraff et maskinelt uhell i Ånstadblåheia alpinanlegg. Skiheisen ble ødelagt – og ute av drift resten av sesongen. Styret i Alpinklubben har startet arbeidet med å få på plass ny heis som er kostnadsberegnet til ca. 11,5 millioner.

Vi i Holmøy Maritime mener at alpinbakken er en viktig arena for regionens innbyggere og vi bidrar derfor med en halv million for å få realisert en ny heis. Da vi hørte om spleisen og at det gikk an å kjøpe ei mast, syntes vi i Holmøy konsernet at det passet oss bra med en mast.

Vi har erfart at en attraktiv arbeidsplass ikke er nok alene for å få folk til regionen. Det må være noen ting rundt som gjør det attraktivt å bo og leve her. Vi anser det som ei investering når vi sponser et slikt prosjekt, sier Holmøy, CEO i Holmøy konsernet.

Fra Alpinbakken der Knut Roald Holmøy møter styret i Alpinklubben der han roser Alpinklubben for det frivillige arbeidet de legger ned.

At Holmøy Maritime kjøper en mast, er bare helt fantastisk, sier styreleder i Sortland Alpinklubb, Richard Johansen. – Det betyr enormt mye, ikke minst for de mange tusen barn og ungdommer som hvert år bruker bakken. Vi er veldig glade for at Holmøy er så tydelige på hvor viktig alpinanlegget er for Vesterålen. Det underbygges også av den enorme støtten vi nå får fra alle kanter.

Vårt konsern er 50 år i år og vi har hatt en bevisst holdning på å bidra i ulike prosjekt og til lag og foreninger. At vi kan bidra på denne måten til ny heis er fordi vi har har tjent penger på det vi holder på med. Det gjør også at vi kan utvikle og fornye oss. Forslaget om grunnrenteskatt som ligger til behandling i stortinget utfordrer dette. Hvis forslaget blir vedtatt kan det bety at for hver 1000 kroner vil 600-700 kroner måtte sendes til Oslo. Det får selvfølgelig en konsekvens for vår fremtidige evne med å bidra i lokalsamfunnene vi er en del av, og evnen til å utvikle det vi holder på med i Holmøy konsernet, avslutter Knut Roald Holmøy.

Sortland Alpinklubb ble stiftet som egen gruppe i 1973. Klubben eier og driver Ånstadblåheia skitrekk, som ble tatt i bruk i 1979. Sortland Alpinklubb arrangerte nordnorsk mesterskap for jenter og gutter i 1980, og NM i utfor for yngre junior i 1981. I februar 2013 arrangerte klubben igjen nordnorsk mesterskap i alpint (slalåm, storslalåm og super-G).

Åpen søknad