Vi feirer sjømatens dag lørdag den 11. juni, vi ønsker derfor å dele ei god oppskrift til dere fra Elisabeth som jobber hos oss. Det finnes mange helsefordeler ved å spise sjømat, og i Norge er kostholdsrådet at en skal spise 300-450 gram ren fisk i uka. Fisk er ikke bare sunt men også veldig godt! Fisk inneholder lite fett og er en god kilde til næringsstoffer slik som protein, vitamin B12, vitamin D, jod og selen.
Elisabeths Teriyaki laks
Ingredienser:
- 4 stk. laksefilet (150-180 gram)
- 1 dl Teriyakisaus
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts ingefær (finrevet fersk)
- 0,5 stk. rød chili
- 200 g spinat
- 1 stk. mango, renset og delt i terninger
- 1 stk. agurk
- Salt og kvernet pepper
- Jasminris, kokt
- Mynte
- Sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Laks i porsjonsstykker, legges på stekebrett. Bland Teriyakisausen: Ingefær og chili. Pensle fisken med sausen, resten av sausen er god å ha til risen ved servering.
- Laksen stekes på 180 grader i 8 minutt. Putt hvitløk feddene på gafler, hurtig stek spinaten, bruk disse gaflene til å vende spinaten.
- Mango og agurk kuttes til tilbehør. Kok ris.
- Dander alle elementene på tallerken og pynt til slutt med mynteblad og sesamfrø.
Dersom innbyggerne i Sortland kommune skulle spist all fisken vi produserer, ville hver enkelt måtte spise 49 middager pr. dag hele året.
Verden trenger mer ren, sunn og klimavennlig mat. Det er vårt oppdrag, og fisk er vår lidenskap! Gjennom snart 50 år har vi bygget Holmøy Maritime AS i Vesterålen til å bli en av Norges største innenfor sjømat. Vår hovedaktivitet er fangst av villfisk og havbruk. Gjennom 4 moderne fiskefartøy og havbrukstillatelser sørger 260 ansatte hos oss for at 45.000 tonn sjømat kan spises i Norge, og rundt om i verden, hvert år. Vår hovedbase er i Holmen i Sortland kommune der vi lander vår fisk. Her har vi administrasjonsbygg, tilvekstsenter, og en av Norges mest moderne servicehavner. Herfra tilbyr vi frysetjenester og lagerhotell, kai og bunkersanlegg.